Anakardžių riešutų sūris su šviežiais krapais ant cukinijos ir agurko

Užkandis, kuris ypatingai patiks tiems, kurie mėgsta anakardžių (cashew) riešutus. Juo skanu mėgautis visais metų laikais, bet vasara ypatinga tuo, kad visi turgeliai lūžta nuo žalumynų, kurie ir suteikia ypatingą skonį minkštam, švelniam.. sūriui – anakardžių riešutų sūris su šviežiais krapais.

 

Agurkų / cukinijų ratukai su anakardžių riešutų sūriu ir šviežiais krapais.

 

Ingredientai

  • 2 puodeliai anakardžių, pamirkytų mažiausiai 2 val. (arba pernakt) vandenyje
  • 1/2 arbatinio šaukštelio himalajų druskos
  • 2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio vandens
  • 1/4 supresuotų šviežių krapų
  • viena vidutinio dydžio cukinija ir trys trumpavaisiai agurkai

 

Kas po ko

  • Nupilkite ir praskalaukite anakardžius, įdėkite juos į trintuvą (blenderį), įberkite druskos, supilkite citrinos sultis.
  • Įjunkite trintuvą ir po truputį supilkite vandenį. Sustabdykite kelis kartus, kad nuvalytumėte šonus. Visa masė lai pasidaro vientisa, švelni, primenanti ricotta sūrį.
  • Tuomet įdėkite pasmulkintus krapus ir sumaišykite.
  • Sudėlioję sūrį ant ratukais supjaustytų agurkų ir cukinijos, galite ant viršaus dar pabarstyti krapų.
  • Norėdami sūrį valgyti vėliau, įdėkite į sandarų indelį – taip sūris šaldytuve išsilaikys net 4 dienas.

 

Paragavę pajusite kaip nuostabiai dera švelnus anakardžių skonis su citrina ir šviežiais aromatingais krapais, kurie kontrastuoja su gaiviu ir sultingu agurku.

 

Į sveikatą..

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *