Ar girdėjote apie ypatingąją „Criollo“ rūšies kakavą?

„Criollo“ rūšies kakava – itin retas ir maistingas produktas, kurio, lyginant su kitomis dviejomis kakavos pupelių rūšimis, pasaulyje surenkama vos 1 procentas. Ši kakava – pačios aukščiausios rūšies, tikra kakavos „karalienė“, turinti puikų skonį ir išskirtinį aromatą. „Criollo“ kakavos milteliai gaminami iš žalių neskrudintų pupelių, užaugintų ekologiniuose Peru ir Ekvadoro ūkiuose.

Palyginimui: įprastai parduotuvėse pardavinėjamuose kakavos milteliuose beveik nelikę nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, „parduotuvinė“ kakava pagaminta iš drauge su kalio karbonatu skrudintų kakavos pupelių.

3 pagrindines savybes, kuriomis pasižymi „Criollo“ kakava:

  1. Tai neapdorota kakava – supermaistas, pasižymintis itin dideliu kiekiu antioksidantų: jų „Criollo“ kakavoje netgi daugiau negu žaliojoje arbatoje ar mėlynėse.
  2. Natūrali kakava turtinga mineralų, padedančių geriau funkcionuoti daugeliui organizmo sistemų. „Criollo“ kakavoje itin gausu magnio – tai pagrindinis šio mineralo šaltinis. Magnis svarbus širdies ir smegenų veiklai, jis padeda sureguliuoti aukštą kraujospūdį, saugo nuo diabeto bei yra atsakingas už per 300 biocheminių reakcijų organizme! Magnis – labai svarbi medžiaga gaminant energiją, reguliuojant kūno temperatūrą bei formuojantis kaulams bei dantims. „Criollo“ kakavoje taip pat gausu chromo, padedančio sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, mangano, svarbaus kraujotakos sistemai ir deguonies pernešimui, bei cinko, skatinančio ląstelių regeneraciją bei stiprinančio plaukus ir nagus.
  3. Neapdorota kakava – tobulos savijautos ir geros nuotaikos šaltinis. Natūralioje „Criollo“ kakavoje gausu medžiagų, kurios randamos laimingų įsimylėjusių žmonių organizme. Šioje kakavos rūšyje randama endorfino anandamido, kuris gerina nuotaiką bei atmintį.

„Criollo“ kakava – tai puikus dietinis produktas, o iš jos miltelių pagamintas šokoladas, padedantis lieknėti – tai ne mitas, o realybė. Be jau minėtųjų medžiagų, kakavoje gausu vitamino C, geležies, vario bei kitų vertingųjų medžiagų ir mineralų.

„Criollo“ kakavos vienos porcijos dydis – maždaug 1-3 valgomieji šaukštai. Kakavą rekomenduojama vartoti įmaišius jos į kokteilius arba eliksyrus, pagardinus džiovintų vaisių ar riešutų mišinį, su medumi arba valgant be priedų.

 

 

Čia pateikiama informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *