Migdoliniai sausainiukai su daigintais grikiais

Sausainiai, kuriuos ragaudami žmonės stebėjosi kaip galima pagaminti tokius sausainius be kiaušinių, pieno cukraus ir.. nekepant..

Kad pagaminti sausainius, prireiks tinkamai pasiruošti iš anksto, bet rezultatas atpirks visus triūsus su kaupu.

 

 

Ingredientai:

  • Migdolų masė ~ 200 ml (prieš tai iš 300 g sveikų migdolų padarius pieną, t.y. sumalus su vandeniu ir išspaudus iki sausos masės)
  • Daiginti grikiai (daiginti 2-3 dienas) – sauja
  • Datulės – 8-10 vnt.
  • Goji uogos – sauja
  • Saulėgrąžos – sauja
  • Moliūgų sėklos – sauja
  • Medus – 200-300 g (priklauso kiek saldžiai norite ir kaip gerai pasiskirsto medus)
  • Cinamono kiek mėgstat
  • Muskato riešuto (malto) – trečdalis arbat. šaukštelio

 

Kas po ko

Migdolų sausą masę sumaišyti su visais ingredientais į bendrą “košę”, prieš tai smulkiai supjausčius datules. Medų ištirpinti garuose (nekaitinti) su cinamonu ir muskatu. Užpilti ant riešutų masės ir gerai gerai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus suformuoti sausianius stipriai suspaudžiant (pradžioj bus gana biri masė), bet pavyks.

Džiovinti 42-45°C ~ 5 valandas. Namai pakvips, o iš tos masės išeis nuostabūs sausiainiukai.

Galima valgyti ir kaip granolą su migdolų pienu.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *