Pirmadienio batonėliai

Pirmadienis tokia pati puiki diena, kaip ir šeštadienis. Kartais atrodo kitaip, nes išlipame ne ta koja iš lovos..

Pradėk rytą geromis mintimis ir maistingais pusryčiais, kurie suteiks ne tik malonumą, bet ir energijos.

Ingredientai:

  • Migdolų masė ~ 200 ml (prieš tai iš 300 g mirkytų migdolų padarius pieną, t.y. sumalus su vandeniu ir išspaudus iki sausos masės. Prieš malant galima nuimti odelę, lengviau pasisavins. Šiuo atveju odelė nuimta.)
  • Lazdyno riešutai – sauja
  • Datulės – 8 vnt.
  • Figos – 10 vnt.
  • Džiovintos goji uogos arba spanguolės – sauja
  • Saulėgrąžos – sauja
  • Moliūgų sėklos – sauja
  • Medus – 150 g – 200 g
  • Cinamonas – pusė arbatinio šaukštelio
  • Maltas imbieras – arbatinis šaukštelis
  • Šviežios citrinos sultys – šaukštas

 

Kas po ko

Migdolų sausą masę sumaišyti su visais ingredientais į bendrą „košę“, prieš tai smulkiai supjausčius datules ir figas. Medų ištirpinti garuose (nekaitinti) su cinamonu, maltu imbieru, citrinų sultimis. Užpilti ant riešutų masės ir gerai gerai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus suformuoti stipriai suspaudžiant rankomis batonėlius, ar naudoti formeles.

Džiovinti 42-45°C ~ 7 valandas.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *